Primary Navigation

3 essentielle tips til at trives i dit hjemmekontor

Dit hjemmekontor er et uformelt sted. Måske er det et hjørne i soveværelset, der udgør dit hjemmekontor eller også er du heldig at have et ekstra værelse dedikeret til at arbejde hjemmefra. Uanset hvad er det vigtigt du skaber nogle rammer, du trives i, og som både fordrer kreativiteten og gør kontoret til et rart og indbydende sted at være.

Her giver vi dig 3 essentielle tips til hvordan du kan indrette dig så du både trives og arbejder effektivt på dit hjemmekontor.

1.Ergonomiske kontormøbler

Det er alfa-omega at have ergonomisk korrekte kontormøbler, der støtter kroppen alle de rigtige steder, når vi sidder ned 8 timer om dagen på kontoret. Vi har alle forskellige behov og arbejdsformer, derfor er det vigtigt at sidde på en justerbar kontorstol, så du kan tilpasse det efter lige præcis dine behov, både i højde, hældning og lændestøtte.

Vidste du, at dit skrivebord har indflydelse på din daglige adfærd og trivsel? Hvis du sidder for lavt eller højt i forhold til bordet, kan det hurtigt give gener i form af spændinger og smerte i ryg, nakke og hoved, hvilket har en massiv indflydelse på koncentrationsevnen og ydeevnen. Der findes mange gode arbejdsborde, og er du på udkig efter et nyt skrivebord til hjemmekontoret, kan du med fordel kigge efter et hæve-sænkebord, så du kan variere din arbejdsstilling i løbet af dagen. Ved at skifte mellem at sidde ned og stå op, får du gang i blodomløbet, styrker dine muskler og din holdning, hvilket alt sammen spiller en afgørende rolle i forebyggelse af smerter og gener ved stillesiddende arbejde.

2. Indbydende indretningsløsninger

Dit hjemmekontor skal være indbydende, så du har lyst til at bruge mange timer derinde hver dag. Stil er individuelt, men med bare små (og billige) twists, kan du gøre dit kontor enormt behageligt og inspirerende: Lys og farver har beviseligt positiv indflydelse på sindet og pirrer kreativiteten. Overvej at male dine vægge i farver, køb kunst til væggen og gulvplanter du kan sætte ved skrivebordet og træk gardinerne fra, så du får så meget naturligt lys ind i rummet, som muligt.

3. Smart indretning og opbevaringsløsninger

Sidst men ikke mindst er det vigtigt du finder de rette opbevaringsløsninger, der passer til rummet du sidder i. Har du et helt værelse til rådighed at have hjemmekontor i, kan du bruge rumdelere og reoler, men er pladsen trang, er det smart at hænge hylder op over skrivebordet, så du udnytter pladsen i højden til fulde. Har du brug for plads til dit kreative jeg, er det en rigtig god idé med en stor tavle eller hulplade, hvorpå du kan hænge alle dine kreative ideer og skifte ophængene ud efter behov, så dit hjemmekontor altid ser nyt, frisk og indbydende ud.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *