Primary Navigation

4 dørtyper til dit hjem

Står du over for en ombygning, eller er du i gang med et nybyggeri? Hvis du tænker over det, har døren en af de vigtigste funktioner i dit hjem – den tillader dig nemlig både at komme ind og ud og gå fra rum til rum.

Den klassiske facadedør

Der findes flere forskellige typer af døre, som er absolut nødvendige i dit hjem. Facadedøren er din hoveddør, som forbinder dit hjem med resten af omverdenen. I gamle dage havde huse både en facadedør og en gadedør – gadedøren var til gæster, så den var ekstra fin, mens facadedøren var til beboerne og var simplere. Nu om dage har de fleste huse kun en facadedør ud over en eventuel terrassedør. Facadedøren kommer med og uden vinduesparti, med klart eller sløret glas samt med vinduespartier i alle former.

Den praktiske stalddør

Det er ikke kun på gårde og i lader, den praktiske og smukke stalddør benyttes. En stalddør bliver også brugt som facadedør i almindelige huse og kan give dit hjem en ude-på-landet-følelse. Kendetegnet for en stalddør er, at dørens øvre og nedre halvdel kan lukkes op separat af hinanden. Derfor går denne dørtype også under navnet ”todelt dør” og ”halvdør”. Denne løsning tillader dig blandt andet at lufte ud i hjemmet, selvom du har hunde eller mindre børn.

Den store skydedør

Skydedøren er en brillant løsning til at skabe en smuk forbindelse mellem dit hus og terrasse eller til din udestue. Kendetegnet for en skydedør er to store vinduespartier, hvoraf det ene fungerer som en dør, der kan skubbes til siden. Det er en pladskrævende løsning, der på samme tid giver dig en masse indendørs lys fra de store vinduer. En skydedør giver dig til gengæld mere plads omkring døren, da den ikke lukker op og fylder inde i rummet.

Den fine terrassedør

Terrassedøren kan både anvendes som udgang til din have, terrasse eller til din altan. Kendetegnet for en terrassedør er et smukt vinduesparti, men faktisk kommer disse også i mange forskellige design. Denne dørløsning fylder mindre end skydedøren, samtidig med at den stadig lyser dit rum op på grund af vinduespartiet.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *