Primary Navigation

Prisvenligt hjem for studerende

Der bruges oftest meget tid og penge, når der skal flyttes fra et nyt sted til et andet. Som studerende er der måske heller ikke så meget at rutte med, så at være velovervejet med sine køb, kan være godt, og en god start på voksenlivet. En måde kunne være at finde genbrugsting. Der er rigtig mange ting, folk sælger, der er i god stand – næsten som nyt, og som ikke koster nær så meget som ved nypris. Det kunne også være, du kan gøre et fund ved at tage på jagt til diverse genbrugsbutikker.

Find en studiebolig

Der er mange muligheder for, hvordan du kan finde din studiebolig på. Der er hjemmesider, Facebook-grupper eller boligforeninger, du kan manøvre rundt i. Jo før, du ved, hvordan du gerne vil bo – alene eller sammen med andre, jo bedre, for så kan du få indsnævret boligfeltet. Af denne grund har du også god tid til at opnå anciennitet, hvis du for eksempel vil søge igennem en boligforening. Dog er det godt lige at dobbelttjekke, hvem du laver aftalen med ift. din nye studiebolig. Studiestart øger nemlig risikoen for boligfup. Læs mere her, for at få at vide, hvad du skal være opmærksom på.

Få styr på budgettet

Når du lige er flyttet ud, kan det være smart at skrive ned, hvor mange penge, du tjener og bruger på diverse udgifter. En stor udgiftspost ud over husleje er f.eks. mad. Det kunne derfor være en god idé at holde øje med det. Efter en måned kan du så prøve at komme med realistisk bud på, hvad dit fremtidige madbudget skal være. Der er også mange forskellige slags app, der kan hjælpe dig med at holde styr på dette. Der skal jo mad på bordet hver dag, og selvom du er studerende, er der stadig mulighed for, at du kan lave noget lækkert og sundt.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *