Primary Navigation

Gå på sommerfuglejagt: Her er de 7 mest almindelige sommerfugle i Danmark 

De sværmer omkring os om foråret og sommeren – og de fleste af os elsker synet af dem. Nemlig sommerfuglen! Og selvom de måske ikke ser så forskellige ud, når du første gang kigger på dem, så vil du uden tvivl kunne kende forskel på de forskellige sommerfugle i Danmark og have nemmere ved at spotte dem, når du har læst denne guide.

Sommerfugle i Danmark

Der findes over 18.000 sommerfuglearter i verden – men kun omkring 66 forskellige sommerfugle i Danmark. Nogle af arterne er mere sjældne end andre.

Men fælles for både de udenlandske og danske sommerfugle er, at de er med til at give os et billede af, hvordan det står til i vores natur.

Her kommer de x mest almindelige sommerfugle i Danmark, som du kan begynde at gå på jagt efter.

De 7 mest almindelige sommerfugle i Danmark

1. Citronsommerfuglen

Den forekommer fra marts til oktober. Den kan kendes på sine lyse, citrongule farve (deraf navnet) og en lille spids på sine vinger. Find citronsommerfuglen omkring haver, buske eller skove, hvor den nyder godt af nektar fra især mælkebøtter.

2. Tidselsommerfuglen

Den forekommer fra maj til oktober. Den kan kendes på sin brun-orange vinger og sorte spidser med hvide pletter på vingerne. Derudover indrammes dens fine farver med en hvid streg langs kanten på dens vinger. Find sommerfuglen langs kysterne. 

3. Admiral

Den forekommer fra maj til oktober. Den kan kendes på vinger, hvor der er et bredt orange bånd på vingerne. Derudover har den fine hvide pletter og blå striber på spidsen af sine vinger. Find admiral-sommerfuglen i skove eller på åbent land.

4. Nældens takvinge

Den forekommer fra marts til oktober. Den kan kendes på vinger, som er rødorange og som har en blåplettet vingekant. Derudover har den også takket vinger. Sommerfuglen lever faktisk både i Europa, Asien og på Stillehavskysten. 

5.Dagpåfugleøje

Den forekommer fra april til september. Sommerfuglen kan kendes på sine blå øje-lignende pletter på sine vinger – det er også derfra dens navn kommer.  Derudover har den også en rødlig farve og takket vinger. Sommerfuglen kan findes ved vand eller skov, eller steder hvor der er haveblomster og overmodne frugter især. 

6. Stor kålsommerfugl

Den forekommer fra maj til oktober. Den kan kendes på sin meget støvet hvide farve og sorte mønster på vingespidserne. Find sommerfuglen i haver, omkring opdyrket land og blomstermarker, hvor der ikke bliver sprøjtet med gift. 

7. Almindelig blåfugl

Den forekommer fra maj til september. Sommerfuglen kan kendes på sine brune og blå farver. Hunnen har blålilla farver omkring kroppen og orange pletter langs vingekanten. Hannen er lyseblå og har sorte og hvide farver ved vingekanten. Sommerfuglen kan findes tæt på enge, vejkanter og skrænter – især hvor der er kløverplanter.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *