Primary Navigation

Parkér din tvivl med disse gode fif til køb og brug af mundbind

Mundbind er inden for de seneste måneder blevet en stor del af hverdagen for os alle sammen. For mange er det måske allerede blevet en vane, men for dig der stadig er i tvivl omkring de forskellige typer mundbind og deres korrekte brug, kan du blive klogere i denne artikel.

Sådan vælger du det rigtige mundbind

Når du køber dit mundbind skal du først og fremmest gå efter CE-mærkede varianter – disse er nemlig godkendt til brug som medicinsk udstyr. Derudover kan du vælge imellem tre forskellige typer mundbind, der skiller sig ud på følgende punkter:

  • Type l – har en filtreringsgrad på 95% og sikrer den laveste grad af beskyttelse af alle tre typer mundbind.

  • Type ll – har en filtreringsgrad på 98-99% og anvendes af sundhedspersonale på hospitaler og i ældreplejen.

  • Type llR – har en filtreringsgrad på 98-99% og beskytter derudover også mod stænk som spyt og blod og har derfor den bedste effekt.

Alle tre typer mundbind er godkendt til brug i det offentlige rum af Sundhedsstyrelsen. Du kan købe dine mundbind på dit lokale apotek eller i dit nærmeste supermarked.

Følg disse nemme tips til korrekt brug af mundbind

Brugen af mundbind er kun virksom, hvis du anvender det korrekt. Derfor er det vigtigt, at du så vidt muligt følger nedenstående punkter:

  • Vask eller sprit dine hænder af, inden du påfører dig mundbindet.

  • Husk at vende den rigtige side udad (oftest den mørkeste) og undgå at røre ved indersiden, når du tager mundbindet på.

  • Husk at skifte dit mundbind med jævne mellemrum, dvs. ca. hver 3.-4. time.

  • Undgå at røre ved mundbindet, når du smider det ud, men sørg derimod for at tage det af udelukkende ved at røre ved elastikkerne. Husk at vaske hænder eller spritte af efter du har fjernet det.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *