Primary Navigation

Sådan giver du dig selv mere livsglæde

Hvem ønsker ikke at føle mere livsglæde og glæde i hverdagen? Der kan være rigtig mange ting og dumme vaner, der tynger dig i hverdagen. Det er dog aldrig for sent at kæmpe for glæden i din hverdag. Du kan altid gøre noget for at forbedre den. Det er altid langt rarere at gå og føle sig glad end ked af det, sur eller træt af det hele.

Sæt ord på det der tynger dig

Hvis der er noget, der tynger dig i din hverdag, er det ikke altid sikkert, at du selv er klar over, hvad det præcis er. Men hvis du er klar over det eller har en idé om det, hjælper det altid at sætte nogle ord på det. Det kan du gøre for dig selv ved at skrive din tanker ned, men du kan også gøre det ved at snakke med nogle om det.

Du kan snakke med din ven, moster eller kollega. Men det kan også være, at du foretrækker at snakke med en professionel. Det er nogle gange lidt lettere.

Gør dig selv en tjeneste og søg hjælp

Hvis du går og døjer med noget, som du har brug for hjælp til at slippe af med, vil du gøre dig selv en rigtig stor tjeneste ved at søge hjælp. Det kan være store som små ting. I hvert fald er det træls for alle at rende rundt og døje med noget, der påvirker ens hverdag negativt.

Det kan f.eks. være, at du har brug for misbrugsbehandling. Hvis du har den mindste mistanke om det, og du gerne vil gøre dig selv en tjeneste, så kan du kontakte et behandlingscenter.

Begynd at dyrke motion

Hvis du føler mangel på glæde i hverdagen, kan det også hænge sammen med, at du har mangel på overskud. Når du ikke har noget overskud, vil alting føles hårdere og mere uoverskueligt. Du kan få mere overskud ved f.eks. at dyrke noget motion en gang imellem.

Det kræver selvfølgelig noget overskud at tage ud og dyrke motion, men hvis du først får skubbet dig selv i gang, vil du opleve, at det giver en rigtig rar følelse i kroppen efterfølgende. Du vil føle en helt speciel tilfredshed.

Find en hobby og tag dig tid til den

I en hverdag med arbejde, skole, praktiske opgaver i hjemmet og lignende, er det vigtigt, at du en gang imellem tager dig noget tid til bare at være dig. Det kan du gøre ved f.eks. at finde dig en hobby. Når du skal finde på en hobby, skal det være noget, som du kan lide at bruge tid på, noget der får dig til at slappe af, og noget der gør dig glad.

Det skal på ingen måder være noget, der har noget at gøre med noget praktisk. Det skal udelukkende være noget, du gør, fordi du kan lide at bruge tid på det. Det kan være alt fra at gå på jagt til at male.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *