Primary Navigation

Specialisér dig i dit felt – tag en kandidatgrad

Hvis du nu er bachelor fra et universitet, er det logiske næste skridt at læse en kandidat. For hvor folk med professionsbachelorer kommer ud efter ca. 3,5 år og er klædt ordentligt på til at varetage jobs inden for deres felt, fx offentlig administration eller serviceøkonomi, giver 3 års ensidigt akademisk fokus på et bachelorstudie ikke det samme udgangspunkt for at få job.

Oplagt at tage en kandidatgrad

Altså ligger det lige til højrebenet, at du, der har fuldført en bachelor, tager en kandidatgrad, for med sådan en lang videregående uddannelse i bagagen får du ikke blot bygget oven på din viden – du specialiserer dig også. Svært er det at finde job som akademiker, hvis du ”kun” har din bachelor. Inden for felter som jura om medicin kan det faktisk være næsten umuligt.

Specialisér dig på kandidaten

Specialiseringen, du får mulighed for at lave sidst på kandidatgraden, giver dig en unik faglig identitet, der adskiller dig klart fra andre ansøgere til en given stilling. Hvis du er meget bevidst omkring at differentiere dig og at kunne byde ind med din egen kombination af færdigheder og viden, så kan du fryde dig over, at du på din kandidat får rig mulighed til at gøre netop det.

Nyd studielivet

Ved at læse videre de ca. 2 år mere giver du dig også længere tid til at nyde det aktive studieliv på din uddannelsesinstitution, hvor du også har rig mulighed for at få nye færdigheder og et bredt netværk. Du kan fx deltage i en studenterforening, være frivillig i fredagsbaren ude på dit institut, melde dig på en case competition eller bare sparre med mange andre studerende.

Undersøg dine muligheder

Sandsynligvis er du allerede godt klar over, hvor vigtig kandidatgraden er, når det gælder at vise over for en arbejdsgiver, at du har rette faglige niveau. Undersøg derfor dine muligheder.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *