Primary Navigation

Optimér din nattesøvn med en god dyne og hovedpude

Din nattesøvn er vigtig for dit helbred. Du har sikkert prøvet at mærke konsekvenserne af en dårlig nats søvn på egen krop. Måske har du endda holdt en døgner før? Konsekvenserne er i begge tilfælde negative. Dårligere humør, kortere lunte, koncentrationsbesvær og så videre er nogle af konsekvenserne ved en dårlig nats søvn. Til gengæld kan en god nats søvn gøre underværker for dig og din sundhed.

Derfor er der god grund til at sætte ind på at optimere din nattesøvn. Tænk blot på hvor mange timer du rent faktisk bruger på at sove. Hvorfor ikke få mest muligt ud af den tid?

Hvordan får jeg mest muligt ud af min søvn?

Helt generelt er der en række tiltag og regler, som du kan få stor glæde af i forhold til din nattesøvn. Sengen er selvfølgelig det vigtigste. Den behøver ikke at være dyr eller af et bestemt mærke, den skal bare være behagelig for dig. Dernæst bør du undgå skærmtid, koffein og sukker i tiden op til din sengetid. Sørg også gerne for at der er luftet ud i soveværelset, da et godt indeklima også er vigtigt.

Undervurdér ikke vigtigheden af en god dyne og hovedpude

En god dyne og hovedpude er i høj grad også vigtigt for din søvn – næsten på lige fod med sengen. Her gælder reglen også, at dynen og hovedpuden blot skal være behagelig for dig. Hvis du er lidt på bar bund, kan en nsleep kapok dyne samt en kapok pude anbefales. Men det er igen forskelligt fra person til person, hvad den enkelte finder behageligt. Generelt kan det være godt med forskellige dyner – gerne én til sommer og én til vinter. Det kan nemlig være svært at falde i søvn, hvis du enten fryser eller sveder. Og dette kan henholdsvis en sommer- samt en vinterdyne hjælpe med.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *