Primary Navigation

Oplevelser i Horsens

En weekendtur til Horsens kan være noget af en oplevelse. Og med mange stier og muligheder for aktiviteter vil du aldrig løbe tør for muligheder. Museer og kultur er et noget af de man kan se i Horsens. Mange museer fortæller historier fra interessante perspektiver om den interessante historie, der omgiver området. Og her er der masser af museer at vælge imellem. Hvis du er interesseret i kunst, kan du tage til Museet for Samtidskunst i Østjylland. Det ligger i Horsens og fokuserer på lokalområdet. Og når du først er der, kan det være, at dine øjne bliver åbnet for nye muligheder. For her kan du faktisk se, hvad denne region har produceret af kunst gennem årene. Selve museet blev oprettet i 2004 og er en del af Viborg Kulturarv.

Horsens henvender sig til folk i alle aldre

Horsens Kunstmuseum er det største kunstmuseum i Østjylland. Her kan du finde både nationale og internationale kunstværker. Der er flere forskellige samlingsafdelinger her, bl.a. fra dansk guldalder til modernisme. Men på denne afdeling af Statens Museum for Kunst finder du også franske malerier fra 1800-1900 samt betydelige samlinger af tegninger af samtidskunstnere. Hvis det ikke er noget for dig, så er det måske på tide at gå ud i naturen? Der er masser af vandrestier i Horsens, som byder på smukke udsigter over området – uanset hvilken tid på året du vælger at besøge.

Tag familien eller partneren med til Horsens

I Horsens ligger ved Gudenå Å, hvor vandet strømmer gennem området hele året rundt. Det giver en perfekt mulighed for kanosejlads. Og hvis du ser frem til mere aktivitet, hvorfor så ikke prøve at cykle? Horsens har fire cykeludlejningsbutikker, hvor du kan leje cykler for så lidt som 50 kr. pr. dag. Eller måske lyder det som noget for dig at sejle? Så kan Horsens Regattaklub være dit næste stop under dit ophold i denne by. Klubben arbejder sammen for at få alle med – lige fra begyndere, der gerne vil ud på vandet, til erfarne sejlere, der kender deres vej rundt om en båd og gerne vil have lidt selskab.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *