Primary Navigation

Gode tips til at få det bedste ud af boligsituationen efter du er kommet ind på drømmestudiet

Som ung i Danmark kommer rigtig mange mennesker til at studere meget – om det er på universitet, på læreseminaret eller sygeplejeskolen. Men en ting er at få en plads på din drømmeuddannelse, hvilket i sig selv kan være svært nok – en anden ting er at finde et sted at bo imens, hvilket nærmest kan være endnu sværere. Studieboligerne bliver revet væk, og uden et sted at bo, kan det altså godt være svært at studere, hvis du skal studere i en anden by.

Kom i gang med søgningen med det samme

Så snart du har fået besked på, at du er kommet ind på dit studie, er det en god ide at gå i gang med at kigge på steder at bo – dette menes ret bogstaveligt, altså at du nærmest skal åbne en ny fane og lede efter ledige lejligheder det sekund, du modtager meddelelsen om din optagelse. Du skal tænke på, at mange andre unge får meddelelsen samtidigt, og derefter går boligjagten altså ind for rigtig mange mennesker på samme tid – og idet der mange steder er en begrænset mængde boliger, gælder det om at have fart på.

Sæt ikke økonomien over styr grundet desperation

Det er ikke nogen hemmelighed, at økonomien ofte er meget stram, når du er i gang med at studere, og at hver en krone skal bruges på det rigtige, for at få den samlede økonomi til at gå op. Har du svært ved at finde en bolig til studiet, kan det godt være nemt at gå lidt i panik og ende med at bruge for mange penge på boligen – men det er altså farligt for din samlede økonomi. Det gælder om at have koldt blod i årene, og vente på at den rigtige mulighed viser sig.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *