Primary Navigation

3 tips til at lære at spille guitar

Hvis du går med drømmen om at kunne spille på et musikinstrument, kan du nemt lære dig selv at spille guitar. Det kræver ikke meget andet end lyst, tålmodighed og hårdt arbejde. Læs med her for at få tips og tricks til at begynde på din nye hobby.

Det praktiske

Først og fremmest er der nogle praktiske begreber, du skal lære at kende, før du springer ud i at lære at spille guitar. Det er vigtigt at forstå, hvordan musikinstrumentet er bygget op. Guitarens strenge skaber lyd, når de vibrerer, mens guitarens krop har et klanghul, hvor lyden forlænges og forstærkes. Det er også vigtigt, du lærer at holde guitaren korrekt. Hvis du er højrehåndet, bruger du din venstre hånd til at holde på strengene på halsen, mens du bruger den højre til at spille på strengene på kroppen. Guitarens strenge kaldes hver især et bestemt bogstav, og det er en god idé at lære deres rækkefølge udenad. Det er vigtigt, du sørger for at stemme din guitar, så hver streng har den helt rigtige tone. Når du strammer strengen, bliver tonen skarpere, mens den bliver fladere, når du løsner strengen. Det er nemmest at lære at spille på din guitar, hvis du starter ud med at bruge et plektre. Som højrehåndet holder du korrekt på plektret ved at knytte din højre hånd og holde plektret mellem tommelfinger og pegefinger.

Det musikalske

Det er en god idé, at dit første skridt på vejen mod at kunne spille guitar er at lære akkorderne at kende. Alt efter, hvordan du placerer dine fingre på strengene på guitarens hals, vil du spille forskellige akkorder. Ofte er det en kombination af at holde på flere strenge, der skaber en akkord. Du kan blive ved med at øve akkorderne, indtil du har lært at spille dem i et hurtigt tempo. Hvis det ikke lyder helt, som det skal, kan du prøve at presse hårdere på strengene. Det er vigtigt, du kun rører strengene med de fingre, du rent faktisk skal bruge. Som med alle andre musikinstrumenter, kan der sagtens gå et stykke tid, før du synes, det går fremad med dit guitarspil. Det vigtigste er, at du ikke giver op, før du er tilfreds. Hvis du bliver ved med at forsøge, vil det helt sikkert lykkes for dig. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *