Primary Navigation

Vi elsker kaffe!

I Danmark har vi en forrygende kaffekultur. Det fortæller statistikkerne med al tydelighed! I Danmark drikker vi nemlig kaffe som det fjerdemest kaffedrikkende land i hele verden. Faktisk brygger hver dansker i gennemsnit 8,6 kilo kaffe om året. 8,6 KILO! Samme tal betyder, at vi i landet importerede 22.070 tons kaffe. Det svarer sig alligevel ’kun’ til, at hver dansker drikker ca. 1,25 kop om dagen. Men når man så fjerner børn og dem uden smag for kaffe, bliver tallet til ca. 4 kopper om dagen. Hver dag, hele året rundt. Her vil lidt hurtig hovedregning hurtigt afsløre, at det bliver til svimlende 1460 kopper om året! Ja, der er vist ingen tvivl om, at kaffe er en foretrukken drik i det danske rige.

Kaffe på abonnement vinder frem

En af de sjove bibemærkninger til kaffeforbruget er, at vi ikke ser ud til at gå på kompromis med hverken kvantiteten eller kvaliteten! For selvom vi tydeligvis drikker meget kaffe, er der fortsat mange, som elsker oplevelsen og ikke blot søger et ’kick’ fra morgenstunden.

Kaffe er blevet lige så meget en specialitet, som det er allemandseje. Mens nogle foretrækker at købe den i supermarkedet, er andre mere nysgerrige på, hvad verdens forskellige egne har at byde på i forhold til smag og karakter. Det betyder, at mange risterier er kommet til verden igennem de senere år.

De tilbyder specialty kaffe med masser af smag – og i mange tilfælde også den gode historie om direkte handel med bønnerne, hvilket sikrer kaffebonden en bedre og mere fair handel.

Bekvemmeligheden spiller dog også ind for forbrugeren. Mange køber deres kaffe som en fast leverance – og ikke blot som almindelig formalet kaffe, som vi kender det fra supermarkedet. Også hele bønner, der bevarer friskheden eller et kaffekapsler abonnement er at finde på forbrugernes ønskelister. I det hele taget betyder abonnementsservicen på kaffekapsler, formaler kaffe eller hele bønner, at forbrugeren får det som ønsket og er sikker på at få leveret friske forsyninger af kaffe i høj kvalitet løbende.

Kort fortalt er kaffe fortsat i høj kurs hos vi danskere, der elsker den varme kop og gerne betaler for at forkæle os selv med et skud god energi om morgenen eller når vi skal mødes med venner og bekendte til kaffeaftaler. Ja, kaffen er i sandhed en fasttømret del af den danske kultur og vores sociale sindelag.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *