Primary Navigation

Gode råd til dig, der vil have flotte bisser

Vi drømmer alle om et flot smil og flotte hvide tænder. Det er derimod vores alles mareridt med dyre tandlægeregninger! Derfor giver det god mening at passe og pleje vores tænder. Vi har talt med vores Tandlæge i Greve og fået disse gode råd til en sund mundhygiejne.

Børst dine tænder 2x pr. dag

Du bør altid børste dine tænder to gange dagligt. Om morgenen og aftenen. Dette er en minimumanbefaling i forhold til at holde en god mundhygiejne. Vær varsom med at glemme tandbørstningen på grund af træthed eller andet – og husk at du skal børste i 2 gange om dagen i minimum 2 minutter hver gang!

Del evt. din mund op i fire zoner og sæt en timer på 30 sekunder. Børst så de fire zoner á hver 30 sekunder. Dette sikrer, du kommer ordentligt rundt og ikke springer nogle tænder over.

Brug en tandpasta med fluor

Fluor har den egenskab, at det forebygger mod karies. Det er faktisk en af årsagerne til, at vi i Danmark har en høj standard inden for vores tænders generelle sundhed.

Husk også at dosere tandpastaen korrekt. Brug det, der svarer sig til en lillefingernegl, når du kommer på tandbørsten.

Vær nænsom

Når du børster tænder, handler det ikke om at presse og skrubbe hårdt. Det kan faktisk skade meget mere end det kan gavne. Dit tandkød kan nemlig skrubbes gradvist bort, og det kommer altså ikke igen.

Brug derfor gerne bløde børster og overvej evt. at investere i en el-tandbørste med tryksensor. Denne vil angive, hvis du børster for hårdt.

Overvej at lade være med at skylle munden efter med vand

Det kan lyde lidt sært, men prøv at se, om du ikke kan lade være med at skylle munden med vand efter din tandbørstning. Fordelen ved dette lille trick er, at du derved tillader fluoren at blive længere tid på tænderne og virke.

Eksperimenter ikke med dine tænder

Vi vil alle gerne have kridhvide og helt lige tænder. MEN! Lad dig ikke lokke til at prøve at f.eks. afblege dine egne tænder eller bruge nye mirakelmidler, der lover guld og grønne skove. Konsulter med din tandlæge og lad evt. netop tandlægen klare afblegning eller andet, hvis det er noget, du mener er relevant.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *