Primary Navigation

En a-kasse kan hjælpe dig, hvis du en dag bliver arbejdsløs

Hvis du netop er kommet ud på arbejdsmarkedet, hvor du har fået dig et job. Men om ikke ret længe bliver du måske opsagt, og hvad skal du så gøre? Du har udgifter, der skal betales, men hvordan skal du betale uden et job? Derfor er det en god idé at oprette dig hos en a-kasse, før ulykken hænder – så er du sikret for fremtiden.

Derfor skal du oprette dig hos en a-kasse

Det er altid en god idé at oprette sig hos en a-kasse. Du tænker måske, at det behøver du da ikke, for du trives perfekt sammen med dine kollegaer og chef, så du ser en lang fremtid på din arbejdsplads. Men du kan altså ikke altid vide dig sikker. Når du opretter dig hos en a-kasse, vil a-kassen hjælpe dig i tilfælde af, at du skulle blive arbejdsløs. Du vil modtage dagpenge fra a-kassen, så længe du er arbejdsløs, og du vil på den måde have råd til dine udgifter. 

Disse krav skal du opfylde

For at du kan oprette dig hos en a-kasse er der en række krav, du skal opfylde: du skal have arbejdet 1924 timer de sidste tre år, du skal have været medlem af den pågældende a-kasse i mere end et år forinden, du bliver arbejdsløs. Og så skal du også være jobsøgende, dvs. du skal sende mindst to jobansøgninger afsted om ugen. Hvis du ikke opfylder disse krav, kan du ikke oprette dig hos en a-kasse, og på den måde ikke modtage dagpenge. Hos akasser.jyllandsposten.dk kan du finde den a-kasse, der passer til dig. 

Forskellen på dagpenge og kontanthjælp

Måske tænker du, at hvis jeg bliver arbejdsløs, så kan jeg da bare komme på kontanthjælp. Og ja det kan du også, men det er som regel ikke en bedre idé. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, og på den måde ikke kan modtage dagpenge, så vil du komme på kontanthjælp. Kontanthjælpssatsen er lavere en dagpengesatsen, og på længere sigt, vil du snyde dig selv. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *