Primary Navigation

Dummefejl, som koster mange penge: husk dette, når du flytter

Står du midt i at skulle flytte hjemmefra for første gang? Måske på grund af uddannelsesvalg eller bare fordi, der skal ske noget nyt? Uanset, hvad så kræver enhver flytning forberedelse og overblik.

At flytte hjemmefra er et stort skridt

Hvis du har prøvet det før, så ved du, at en flytning er vældig tidskrævende og til tider også meget stressende. Der er meget man skal have styr på og sørger for inden den store flyttedag kommer.

3 ting som du ikke må glemme at betale og/eller informere om

For at hjælpe dig på vej med planlægningen, er der lavet en lille liste nedenfor om 3 ting, man nemt kan glemme eller overse første gang man flytter hjemmefra, men som egentlig også kan skabe problemer senere hen. 

Betal nu den licens fra starten

Mange unge, som lige er flyttet hjemmefra, vælger bevidst eller ubevidst ikke at betale sin licens. Det er dog lovpligtigt at betale licens, hvis man benytter sig af wi-fi eller har et elektronisk apparat, som kan gå på nettet.

Så hvis du har bredbånd , så skal du betale. Regningen ligger normalt på 500-600 kr. årligt, og det kan udløse en bøde, hvis man nægter at betale.

Husk at få flyttet din adresse i folkeregisteret

En anden lille ting, som man nemt glemmer, der også udløser en bøde, er, hvis du ikke flytter din adresse i folkeregisteret indenfor 5 dage efter indflytningsdatoen i dit nye hjem.

Hvis du ikke flytter den i tide, kan det udløse en bøde på 1500-5000 kr. alt afhængig af omstændighederne.

Skift lægehus til en lokal læge i dit nye område – det samme gælder tandlægen

Til sidst, så er det også en god ide at skifte lægehus og tandlæge, hvis du flytter til en ny by (og især, hvis du skifter kommune). Det er ikke lovpligtigt at skifte, og du vil derfor ikke få en bøde.

Derimod, så er det gratis at skifte læge, hvis det gøres indenfor ca. 14 dage efter indflytningen på en ny adresse. Hvis det gøres efter, så koster det ca. 215 kr. (2022) at skifte lægehus.

Med lidt planlægning og en god huskeliste, skal alt nok ordne sig

Der er mange ting, man skal have styr på under en flytning. Du må dog ikke bekymre dig for meget eller lade stressen tage over. Brug menneskerne omkring dig til hjælp og lav en lille liste over de ting som du skal huske at få gjort.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *