Primary Navigation

Frederikssund er for alle i alle aldre

Frederikssund er et dejligt sted at besøge. I den nordlige del af Fjordlandet, bare tre kvarters kørsel fra København, ligger Frederikssund. Her kan du opleve dejlige sejlture på fjorden, shopping, kunst på J.F. Willumsens Museum og Hansen Flødeis på havnekajen. Alt det og en masse mere, er med til at gøre denne uspolerede plet til noget ganske særligt. Frederikssund er et yndet udflugtsmål for folk fra hele Hovedstaden, og det er ikke svært at se hvorfor. Frederikssund er Frederikssund Slot, Frederiksborg Slot, Frederiksdal Gods, Frederiksværk, Hundested Havn, Jægerspris Slot, Kronprins Frederiks Bro, Kronprinsesse Marys Bro.

Masser af aktivitet for hele familien

Kulhuse Havn ligger i toppen af Hornsherred og her mødes Isefjord og Roskilde Fjord. Herfra forbinder den lille færge, Columbus, Hornsherred med resten af Nordsjælland. Havnen er ikke stor men, utrolig hyggelig og med en dejlig badestrand. Her er der altid en masse aktivitet, især om sommeren, når lystsejlerne og motorbådene kommer for at ligge til. Kulhuse Havn ligger lidt uden for byen Frederikssund, men det tager ikke lang tid at gå derhen fra centrum. Besøg Kulhuse Havn, hvis du vil nyde den smukke natur ved Isefjorden og samtidig have lystsejlere og både i nærheden.

Oplev historie og kunst i Frederikssund 

Kultur og historie er i højsædet, når vi taler om Frederikssund. Denne idylliske by er nemlig hjemsted for flere fantastiske historiske bygninger som fx Frederikssund Slot, der ligger på den anden side af fjorden fra centrum. Slottet blev opført tilbage i 1500-tallet af Christian 3. som et forsvar mod svenskerne, og det kan stadig besøges i dag. Det er dog ikke kun slottet, der er værd at se i Frederikssund. Byen huser også Frederiksborg Slot, der er et af Nordeuropas bedst bevarede renæssanceslotte. Slottet blev bygget af Christian 4. i starten af 1600-tallet, og det kan blandt andet opleves på en guided tur inde i slottet. I Frederikssund er der også masser at se uden for byens centrum. For eksempel har du Frederiksdal Gods, der ligger lidt udenfor byen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *