Primary Navigation

Oplevelser i Albertslund

Albertslund er en bydel i Storkøbenhavn og er beliggende 15 kilometer vest for Københavns centrum. Udover at byen ikke ligger langt fra den danske hovedstad finder man også masser af oplevelser i Albertslund. For dem der elsker at dykke ned i den gamle danske historie, er det værd at besøge Vikingelandsbyen. Her er der opført en rekonstruktion af miljøet fra vikingetiden. I landsbyen kan de besøgende børn og voksne prøve at leve ligesom dengang for over 1000 år siden. Vikingelandsbyen er et historisk værksted, smukt beliggende med udsigt over St. Vejleådalen og med vægt på kvalitet og fordybelse. Når man befinder sig i Albertslund, er det også værd at se Thomas på Bjerget. I forbindelse med Vestegnens Kulturuge i 2016 byggede kunstneren Thomas Dambo 6 kæmper af genbrugstræ, som står ‘gemt’ ved skov, sø og bakketop på udvalgte steder på Vestegnen. Thomas På Bjerget finder man i en lysning på toppen af bjerget i Albertslund, hvor han slapper af og nyder udsigten over Kongsholmparken.

Oplevelser for børnefamilien

For børnefamilien er der nok at give sig til i Albertslund. Friluftsbadet Badesøen er placeret midt i det grønne Albertslund, med udendørs aktiviteter for hele familien. Badesøen har åbent hvert år fra midten af maj til midten af august. Badesøen er en oplevelsesarena på 5.000 m2. Udover friluftsbadet huser byen også Billedskolen, som er for børn, unge og voksne der har lyst til at arbejde kreativt med kunstneriske udtryk, fx tegning, maling, collage, skulptur og installation.

Bondegårdsbesøg i idyllisk natur

Dyregården i Albertlund er et perfekt sted at spendere nogle timer hvis man elsker dyr og natur. Toftegården, som kaldes Dyregården, er en besøgsgård, hvilket betyder den er åbent dagligt for alle besøgende. Dyregården er en lille oase af bondegårdsidyl midt i Albertslund og ligger i landsbyen Gammel Vridsløse. Bondegården er fra omkring år 1900 med heste, grise, køer og får – kaniner, ænder, høns mm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *