Primary Navigation

Få sat en prop i dine varmeudgifter

Nyhederne strømmer for tiden over med historier om historiske stigninger i energipriserne. Men det behøver ikke nødvendigvis at betyde, at dine udgifter også strømmer over. For der findes heldigvis råd – læs med her og bliv inspireret!

Invester i varmepumper

Især hvis du ikke får fjernvarme fra et centralt varmeværk, men må forlade dig på naturgas, træflis og lignende, kan det give god mening for dig at undersøge markedet for varmepumper nærmere. Kort sagt fungerer varmepumper ved at bruge en vis mængde elektrisk energi til at indsamle og koncentrere den eksisterende varmeenergi i f.eks. luften og jorden, så der opnås en langt større mængde varmeenergi. Denne varmeenergi kan enten overføres til luften i din stue vha. luft-til-luft-varmepumper, eller til vand i din bruser, hvis der bruges en luft-til-vand-varmepumpe. Det kan næsten virke magisk, men heldigvis for klimaet og pengepungen er det bare videnskab. En investering vil ofte betale sig tilbage indenfor en kortere årrække.

Skru ned for varmen

Okay, indrømmet, den her er nok indlysende og behøver umiddelbart ikke nærmere forklaring…for hvis det står helt skidt til med varmeregningen, er den islandske sweater og hyggesokkerne altid en lappeløsning. Men helt så langt ud behøver du ikke at komme. Ved at skrue ned for varmen med lidt strategisk snilde, f.eks. midt på dagen, hvis du alligevel er på arbejde, er der meget at spare. Selvfølgelig er det muligt at skrue manuelt på boligens termostater et par gange i døgnet, men det er næppe nogen langtidsholdbar løsning. Så er det smartere at investere i intelligente termostater, som kan programmeres til at slukke og tænde for varmen på bestemte tidspunkter og i bestemte rum – og som ovenikøbet med flere produkter kan styres fra mobilen.

Forhåbentlig vil disse tips, mod en nu-og-her-investering, på langt sigt kunne spare dig og klimaet en masse, uden at det går ud over komforten og livskvaliteten generelt.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *