Primary Navigation

En klimavenlig bolig 

Vi kan næppe komme udenom den eksisterende klimakrise. Det er næsten et særtilfælde, hvis du ser tv-avisen uden at høre om ordet “klima”. Vi er blevet endnu mere bevidste om konsekvenserne ved en klimakrise, og de ubærlige konsekvenser af denne. Men der er heldigvis også en masse, som du kan gøre for at hjælpe klimaet og dig selv. Hvordan får du en bolig, som kommer både dig og klimaet til gode? Læs med her, for at få svaret. 

Det nemme valg 

Hvordan varmer du dit hus op i dag? Hvis du eksempelvis benytter dig af olie, naturgas eller andet, vil det måske være en god idé at kigge på Varmepumper, som et alternativ til dette. En varmepumpe er miljøvenlig og faktisk ligefrem en CO2-venlig energiform. Derudover kan du spare penge på at investere i en varmepumpe, da det oftest betyder mindre vedligeholdelse. Det ville også være klogt, hvis du sikrer dig hvordan dit hus er isoleret. Netop ved at isolere dit hus ordentlig undgår du også, at du skal bruge mere varme. Du kan altså undgå at bruge en masse penge på at varme dit hus op, hvis du isolerer dit hus ordentligt – det hjælper også klimaet. 

Men skal alle miljøvenlige valg koste penge, tænker du måske? Fortvivl ej, hvis du gerne vil have et godt alternativ til hvordan du kan skabe en grøn bolig, så kan du med fordel spare på vandet. Du kan for både klimaet og din egen sundhed tage kolde og kortere bade – en god løsning for dig og klimaet. 

Tjen penge på solen 

Der kan med fordel også nævnes solcelle-energi. Disse bliver monteret på dit tag og genererer strøm til din bolig, så snart solen skinner. Den strøm, som solcellerne genererer, går til dit eget forbrug i huset, og det, som du ikke bruger bliver solgt videre, hvor du også tjener en smule på det. Smart, ikke?Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *