Primary Navigation

Unik indretning har gjort sit indtog i de danske hjem

Den unikke indretning har for alvor gjort sit indtog i de danske hjerter og de danske hjem – og det er der en helt særlig grund til.

I de seneste år har flere og flere danskere gjort op med den klassiske danske indretning med møbler udelukkende fra IKEA og Jysk. De har gjort op med de hvide eller træfarvede møbler lavet af spånplader, som måske nok er funktionelle, men samtidig ikke er meget holdbare eller modstandsdygtige.

De har gjort op med ideen om at indrette hjemmet med de samme møbler som alle andre også har. De har med andre ord valgt at indrette deres hjem med mere unikke møbler og andre indretningsartikler, så deres hjem ikke ligner enhver anden danskers hjem.

Heldigvis er der mange muligheder for at indrette hjemmet unikt i dag på trods af en overflod af møbler fra Jysk og IKEA. Du kan f.eks. give dine nuværende møbler et andet udtryk med maling, du kan skifte enkelte møbler du med møbler, du har fundet i bl.a. genbrugs- og antikbutikker – eller du kan designe dine helt egne unikke møbler.

Giv dine gamle møbler et friskt pust

Hvis du har nogle møbler, som du er rigtig glad for, så skal du selvfølgelig ikke skille dig af med dem. Du kan nemlig ved at male dem eller på anden måde foretage ændringer på dem gøre dem til helt nye møbler, som ikke ligner noget, alle andre også har.

Hvis du f.eks. har en klassisk IKEA-lænestol, sofa eller spisebordsstol, som du er glad for, kan du få syet et nyt betræk hertil – et betræk, som du helt selv vælger stoffet til. Du kan på den måde gøre dine knap så unikke møbler helt unikke ved at ændre udtrykket på møblet komplet.

Find møbler i genbrugs- og antikbutikker

Genbrugs- og antikbutikker har et stort udvalg af retro- og antikke møbler, som kan give din indretning et helt andet udtryk. Det kan være alt fra gamle til nyere møbler, som du kan inddrage i din klassiske indretning uden problemer.

I dag er det bl.a. teak- og palisandermøbler, der er meget efterspurgt pga. det mørkere træ.

Det er nemlig kombinationen af den klassiske minimalistiske indretning og det antikke udtryk i mørkere træmøbler, der giver et helt unikt udtryk – det er det, der skiller din bolig ud fra alle andres.

Design dine egne unikke møbler

Du har også mulighed for at designe dine egne møbler og på den måde sørge for, at du har nogle helt unikke møbler. Én mulighed er planke hylder, hvor du selv vælger træsort og størrelse, så du kan tilpasse dem din øvrige indretning.

Én af de mest populære møbler at designe selv er dog i dag plankebordet. Plankebordet er et relativt stort møbel, som giver et personligt udtryk i hjemmet. Du kan designe dit helt eget unikke plankebord på planke-bord.dk, og her vælger du så helt selv, hvilken træsort, du gerne vil have bordet lavet i, hvilket olie plankebordet skal behandles med, størrelsen på bordet – og så vælger du også helt selv bordben til plankebordet.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *