Primary Navigation

Sådan kan du finde inspiration til din kunst

Som kunstner kan noget at det sværeste nogle gange være at finde inspiration til værkerne. Den kan komme og gå, lege gemmeleg og findes frem igen, eller den kan opstå i bølger, som er svære at forudsige. Her er et par tips til at finde inspiration frem, som måske virker for dig.

Nyheder, viden og fantasi

Inspiration kan nogle gange findes de mest underlige steder, men sommetider er det også lige foran næsen på os. Aviser og tv kan være en kilde, fordi vi bliver præsenteret for viden og nyheder, som vi måske har en holdning til. Og holdninger kan være med til at skabe værker. Ønsker man lige hurtigt at tilgå et nyhedsmedie med bagland i Aalborg, så læs mere her. På den måde kommer man igennem både billeder, fængende overskrifter og måske endda også noget tekst, som kan være med til at sætte nogle tankeprocesser i gang. Nogle vil måske også synes, at velformulerede bøger kan gøre det samme. Her kan man fantasere sig ind i verdener og stemninger, som kan være med til at inspirere og skabe billeder, som man så kan arbejde videre med på en eller anden måde. Samtaler kan gøre det samme, og især når der er noget på spil, når nogen er meget engagerede eller har følelser med i samtalen, så skabes der ofte billeder og ideer, som kan være starten på noget af det, man kan arbejde videre med.

Naturen

Naturen er for mange en evig inspirationskilde, fordi den altid forandrer sig og indebærer så utroligt mange forskellige elementer, stemninger og stillinger. Mangler du inspiration, så tag en lang gåtur, hvor hovedet også får lov til bare at koble helt af, og ikke arbejde på overtid. Ofte prøver vi at tænke os frem til inspirationen, og det er lige præcis her, vi kan løbe tør. Inspiration kan ofte mærkes.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *