Det er efterhånden blevet mere og mere populært at skifte den klassiske kulgrill ud med en nyere gasgrill. Hertil står mange danskere nok standhaftigt tilbage og nægter at hoppe med på de nye tendenser, men derimod blot ønsker at bibeholde traditionen om kulgrillen. Men hvordan kan det være, at gasgrillen stormer frem? Der er en række forklaringer, der stiller gasgrillen i et ganske godt lys sammenlignet med kulgrillen. Er du interesseret i at vide mere, så læs mere om vores mange gas griller nedenfor.
Tiden
En af de største forskelle på udfaldet ved brug af henholdsvis kul- og gasgrill er tiden. En kulgrill tager omkring 20 minutter at tænde op i, hvorimod det kun tager en gasgrill 5 minutter at blive klar. Denne tidsforskel kan være ganske væsentlig i den travle hverdag.
Smagen
Det er ikke til at komme udenom, at smagen er forskellig for de to typer. Kulgrillen giver nemlig maden den røgede smag, som mange forbinder med klassisk grill. Ved brug af kulgrill kan man også prøve lidt forskellige typer af kul, der alle afgiver forskellige former for røget smag til maden. Modsat har gasgrillen også en række fordele når det kommer til smag. Her kan man nemlig helt selv styre, hvilken retning smagen skal gå i samt, hvilke noter der skal være dominerende.
Hvad er billigst?
Det er svært at sammenligne priserne på de to forskellige måde at grille på. En gasgrill er ofte dyrere at anskaffe sig, men kigger man på selve brugen af grillen, bliver sammenligningen en mere kompliceret. En kulgrill er nemlig kortsigtet en del billigere en gasgrillen, hvorimod gasgrillen er billigere langsigtet.
Muligheder
Mulighederne er uden tvivl flest ved brug af gasgrill. Disse er ofte inddelt i zoner, hvor man kan justere temperaturen efter ens egne ønsker. Hermed kan gasgrillen både fungere som ovn og grill.