Primary Navigation

Kan et oliefyr overhovedet betale sig?

Der findes mange forskellige måder at få varme på. Der er faktisk også flere forskellige ting at tage stilling til, når du skal finde den bedste mulighed for dig. Men hvis der er én ting, som kun bliver mere og mere tydeligt, så er det, at vi nok alle sammen er nødt til at tage mere stilling til klimaet. Og netop derfor er det også vigtigt at overveje, om oliefyret endnu kan give mening at have. Kan det overhovedet betale sig endnu?

Skal du beholde dit oliefyr?

Måske har du allerede et oliefyr og overvejer om du skal finde en ny varmeløsning. I så fald er der jo mange ting, du kunne vælge at skifte til. Men er det egentlig den rigtige løsning?

I første omgang er det måske værd at se på, hvor meget det koster dig. Hvis du alligevel allerede har et oliefyr, kan du måske spare penge med mere billig fyringsolie. I så fald er det ikke sikkert, det vil give mening for dig at skifte med det samme.

Er dit oliefyr ved at være gammelt, så er spørgsmålet dog, om det giver mening at reparere. I sidste ende vil svaret være op til dig. Du skal være indstillet på, at det nok vil skulle skiftes ud med tiden. Det er nemlig ikke længere lovligt at installere nye oliefyr, hvis der findes klimavenlige alternativer.

Skal du skifte det ud?

Overvejer du, om det er på tide at skifte dit oliefyr ud? Så er der også nogle ting, som du skal overveje.

For det første skal du regne med at skulle skifte før eller siden. Det er ikke ulovligt have, men oliefyret bliver efter lovgivningen udfaset med tiden.

Du kan til gengæld få tilskud til at erstatte det med en mere klimavenlig varmeløsning. På den måde kan der være noget, der taler for at skifte det ud.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *